Maud Geffray - Polaar
Deel met anderen:
Share

Tijd voor weer eens een onbekende naam. Uit Frankrijk deze keer. Maud Geffray is onderdeel van Scratch Massive, ook voor mij niet bekend, en heeft recentelijk haar solo-album Polaar uitgebracht. Een zeer aangename ontdekking mag ik wel zeggen.

Dromerige popklanken

Hou je van dromerige popklanken met zweverige zang: ga dan zeker luisteren naar Polaar. Maar hou je ook van wat meer dansbaar, dan ben je ook aan het juiste adres. Polaar doet af en toe namelijk wel eens denken aan de dansbare sound van het IJslandse gezelschap GusGus (o jee, weer zo’n onbekende naam).

Dit debuut kent verschillende gezichten, maar weet toch eenheid te bewaren. Zo hoor ik een beetje shoegaze, Italo-disco en new wave terug en flitst een naam als Lana Del Rey ook regelmatig door mijn hoofd.

Trip naar Finland

Klinkt interessant toch?! En dat is dit dan ook zeer zeker. Die link naar het IJslandse GusGus is misschien ook wel helemaal niet zo vreemd als je bedenkt dat dit album ontstaan schijnt te zijn naar aanleiding van een trip naar Finland.

Maud Geffray - Polaar

Maud Geffray – Polaar

Lekkere zomersoundtrack

Voer voor liefhebbers die op zoek zijn naar een lekkere zomersoundtrack dat net even wat meer verwijderd is van de loungy cocktail muziekjes die ongetwijfeld over ons uitgestort gaan worden in hippe strandtentjes deze zomer. Gewoon eens niet aan beginnen. Start maar met het beluisteren van Maud Geffray’s Polaar. Nu een onbekende naam, straks niet meer.

Heb jij zin in wat onbekendere muziek deze zomer?