Roosevelt
Deel met anderen:
Share

Een makkelijk, fijn, zomers popplaatje. Het is groovy, dansbaar, toegankelijk met af en toe iets dromerigs zoals Washed Out dat heeft. Nu de zomer ten einde loopt is het fijn dat we het gevoel nog even in de huiskamer kunnen oproepen dankzij de Duitse Marius Lauber oftewel Roosevelt. Dansbare electro-pop op dit debuutalbum.

De nog jonge Duitser Marius Lauber uit Keulen stond afgelopen augustus op het Lowlands festival en maakte daar veel indruk met zijn zomerse popmuziek waar het fijn op dansen is.

Jaren ’80 sound

Het dansbare zit hem in de jaren ’80 sound die zijn nummers weten op te roepen. Ah, electro-pop! Inderdaad. We hebben al een aantal keer een opleving gehad van deze stijl, maar Roosevelt brengt het met net even wat meer melancholie waardoor mijn vergelijking met Washed Out niet zo heel vreemd is. Maar ongetwijfeld zal die naam weinig bellen doen rinkelen bij veel mensen, dus ik hou het nu bij Marius Lauber.

Roosevelt

Roosevelt debuteert met een zomers popalbum.

Roosevelt dus. Dansbare electro-pop die live toch als band overkomt. Lauber staat namelijk niet alleen op het podium en weet een band-gevoel op te roepen bij het publiek. En dat maakt Roosevelt nu net even wat leuker dan veel stijlgenoten.

Twee werelden verenigen zich

Roosevelt heeft er de tijd voor genomen na het uitbrengen van zijn EP in 2013. Dit deed hij omdat hij meer structuur in zijn nummers wilde aanbrengen. Hij speelde in Keulen in een rockband, maar draaide ook dj-sets. Twee werelden die zich langzaam wisten te verenigen tot de act die hij nu is: Roosevelt.

Zijn titelloze debuut is uitgekomen op het Greco-Roman label van Hot Chip’s Joe Goddard, de band in wiens voorprogramma Roosvelt al eens gestaan heeft. Een band met net zo’n dansbare sound.

Dansen in Rotown en De Melkweg

En dansen willen we! Dat kan ook door zijn optredens te bezoeken, en die schijnen de moeite waard te zijn getuige het succes op Lowlands. Op woensdag 16 november kun je Roosevelt gaan zien en horen in Rotown, Rotterdam en een dag eerder al in De Melkweg, Amsterdam.

Ga jij naar het optreden van Roosevelt?