het land nod, fc bergman, Rotterdamse Schouwburg, Ahoy
Deel met anderen:
Share

Een exacte kopie van de majestueuze Rubenszaal van het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten vormt het decor voor de voorstelling ‘Het land Nod’ van theatergezelschap FC Bergman. Op dit moment reist de voorstelling langs festivals in Nederland en België en de Rotterdamse Schouwburg trapt er het nieuwe culturele seizoen mee af van donderdag 27 t/m zondag 30 augustus. LiveLikeTom mag 2 kaarten weggeven voor de voorstelling! Doe je mee?

Het land Nod from Toneelhuis on Vimeo.

Het land Nod (de titel verwijst naar het Bijbelse land van omzwerving) is een mix van poëzie, slapstick, dans en filmische beelden. Het is een verhaal over bezoekers, suppoosten en werklui, met als rode draad een te groot schilderij dat door een te kleine deur moet.

FC Bergman is een theatercollectief van uit zes jonge acteurs/theatermakers en wordt ook wel aangeduid als “het opwindendste dat het Vlaams theater de afgelopen tien jaar voortbracht”.

Acteur Matteo Simoni van FC Bergman

Laaiend enthousiast over Het Land Nod

Eerder waren ze in Rotterdam te zien met de voorstellingen ‘Van den Vos’ en ‘300 el x 50 el x 300 el’ en wisten ze het publiek in te pakken met overtuigend theater. Ook over Het Land Nod zijn recensenten en bezoekers laaiend enthousiast.

 

Enkele reacties van het publiek:
“Wat een voorstelling! Dit was theater op zijn best, maar ook film, muziek, … En daarna: dagen van ongelooflijk nagenieten. Meer van dat!”

“Dit is een van de meest indringende voorstellingen die ik óóit gezien heb. Een ode aan decorbouw en techniek!”

“We vonden het een prachtig en absurd stuk theater. Slapsticks bij de vleet. Snelle spelwisselingen. Aan het eind van de voorstelling moesten we even adem halen, om te kunnen terugkeren in het gewone leven. Kortom: zeer geslaagd!”

Groots theaterspektakel

Om het verhaal te vertellen over het te grote schilderij dan vanwege renovatie van de zaal moet worden verplaatst, is een exacte kopie gemaakt van de beroemde Rubenszaal uit het het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Volgens sommigen wel de mooiste zaal ter wereld.

Vanwege de enorme afmetingen van deze zaal, kan deze voorstelling niet overal worden gespeeld. Zelfs niet in de Rotterdamse Schouwburg zelf. Daarom wordt deze voorstelling gespeeld op een theaterlocatie van wereldformaat: Ahoy Rotterdam.

Win 2 kaarten voor de voorstelling

Wil jij op vrijdag 28 augustus naar deze voorstelling, dan heb je mazzel: LiveLikeTom mag 2 kaarten weggeven. Laat vóór maandag 24 augustus hieronder (of via de Facebook-post) weten wat volgens jou het mooiste museum ter wereld is. Uit alle antwoorden pikt de naakte overbuurman blind een winnaar. Omkopen niet toegestaan. Succes!

Wat is volgens jou het mooiste museum ter wereld?

Misterbandb stay 468x60 en1