Deel met anderen:
Share

In Nederland barst het van jong talent. Tim Verhaal uit Schiedam mogen we rustig talent met een uitroepteken erachter noemen. Ik zag hem voor het eerst live tijdens een PopUp 010 optreden in City Art Rotterdam. Dat maakte enorme indruk want ik hoorde hier invloeden van artiesten als Rufus Wainwright, Antony en Tori Amos. Maar ik hoorde vooral al een eigen geluid en dan gaat het echt interessant worden! Tim Verhaal wist het publiek muisstil te krijgen en ik was gelijk ‘fan’. Inmiddels heeft hij wat EP’s uitgebracht en is een debuutalbum in de maak. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met dit veelbelovende talent. Kan iedereen later zeggen daar op LiveLikeTom al over te hebben gelezen.

V: Hallo Tim. Voor veel van onze lezers zal je nog onbekend zijn en daar brengen we graag verandering in. Kun je kort vertellen wie je bent en waar we je misschien toch van zouden kunnen kennen?

A: Hallo! Ik ben Tim Verhaal en ik ben singer/songwriter en produceer mijn eigen liedjes. Ik zing en speel piano. Wellicht kun je me kennen van De Grote Prijs van Rotterdam, of van het tv-programma De Beste Singer/songwriter, hier was ik een van de 32 songwriters die geselecteerd waren om op TV een auditie te doen.

V: LiveLikeTom houdt zich bezig met datgene wat mensen gelukkig maakt in het leven en hoe ze daar in hun vrije tijd invulling aan geven. Hoe geef jij dat vorm voor jezelf?

A: In mijn vrije tijd houd ik ervan om te schilderen, tekenen, skaten, gamen en lekker een biertje te drinken met vrienden. Voor mij is er een heel dunne lijn tussen vrijetijdsbesteding en productief zijn als je het binnen het kader van muziekmaken bekijkt. In mijn vrije tijd ga ik bijvoorbeeld ook naar jamsessies of neem ik filmpjes op, waaruit ik via social media wel weer meer bekendheid kan halen. Laat staan dat schrijven, zingen en piano spelen heel ontspannend is!

V: Wie of wat inspireert jou bij het maken van muziek?

A: Imogen Heap, Björk en Tori Amos inspireren mij voornamelijk als het gaat om maken van muziek, als het gaat om een bepaalde sound creëren met je eigen producties zijn dat hele goede voorbeelden voor me geweest tot nog toe. Ook luister ik de laatste tijd ontzettend veel naar Selah Sue.

11204612_858935350838267_1353764675_o

 

V: Je gaf recentelijk nog een optreden in Rotterdam bij PopUp 010. Treed je vaak op?

A: Ja ik treed vaak op! Bij PopUp 010 was het ontzettend leuk, mooi en intiem. Ik speel met een band bestaande uit een drummer, bassist, gitarist, 2 backings en een 2e toetsenist en probeer binnen deze groep zoveel mogelijk formaties te creëren. Bij PopUp 010 speelde ik een wat elektronischere set met de drummer (drumpad) en de bassist. En op Koningsdag speelde ik loungy en akoestisch met alleen de gitarist, ik speel ook vaak solo. Terwijl we tijdens mijn EP- release BIRD op z’n kop zetten met de volledige band! Alles is mogelijk!

V: Waar krijg je de grootste kick van tijdens zo’n live-optreden?

A: Wat mij meestal een ongelofelijke kick geeft is een rumoerige zaal stil krijgen en mensen aandachtig laten luisteren, en na het optreden persoonlijke reacties van mensen ontvangen. Maar wat ik met mijn nieuwe, meer up-tempo EP heb kunnen bereiken bij de shows is dat het publiek lachte en danste! Wat is dat ongelofelijk vet zeg!

V: Is er een plaats in Rotterdam waar je graag komt om iets te drinken, te eten, muziek te luisteren of gewoon te wandelen/rondhangen?

A: Ik kom in Rotterdam heel graag in Kopi Soesoe Katendrecht en in Bar Restaurant Sijf. En op de Witte de With straat valt altijd heel lekker te eten!

Wat komt het eerst bij je op bij de volgende vragen?

Wat is je favoriete zanger(es)/band? Tori Amos.

Welke film kan je wel 100 keer zien? Coraline, volgens mij heb ik die al 100 keer gezien!

Is er een plek op aarde waar je ooit een keer in je leven naartoe wil gaan? Naar Tibet.

Waar word jij gelukkig van? Ik word gelukkig van goede muziek, en van lekker eten!

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers? Op mijn Facebook-pagina kun je zien waar ik optreed, en ik hoop je daar te zien en te spreken! Ook kun je zien wanneer mijn debuut-album uitkomt, hoe ver ik al ben en kun je alvast stukjes luisteren.

Kijk hier voor de pagina van Tim waar je zijn nummers kunt beluisteren en/of kopen: Bandcamp

Ook leuk om te weten: Tim is vanaf 9 juni met Sing4U naar Bosnië om kinderen daar de dag van hun leven te geven met muziek en workshops.

Op zaterdag 4 juli om 17:00 uur live te zien tijdens het Maasboulevardfeest in Schiedam: Maasboulevardfeest

Denk jij ook dat Tim Verhaal wel eens heel ver zou kunnen komen met zijn muziek?