Trip to Dover
Deel met anderen:
Share

Via het label Final 500 Records (na REVERE, Crying Boys Cafe en Satellites) is recentelijk de EP Fade into Gold van Olga en Johannes Taal uitgekomen.
Het is en blijft een sympathiek initiatief om zo eens wat bandjes te ontdekken. Waren de eerste twee releases op het label gesneden koek voor mij, daar was Satellites een aangename ontdekking en dat gaat ook op voor Trip to Dover, van wie ik nog niet eerder gehoord had. Duidelijk weer een nieuw geluid op het label en dat is mooi om het verrassend en fris te houden.

Indie-electronic duo

Olga en Johannes zijn een echtpaar en vormen samen het indie-electronic duo Trip to Dover. De zang van Olga is krachtig en valt daardoor behoorlijk op, de synths van Johannes geven het geheel een dansbaar geluid. Als combinatie krijg je daardoor een rauw geluid maar blijft het ook fijn dansbaar. Het is wel dansen in de grote massa, want het geluid is groots en mikt op volle zalen.

Fijn voor de stadions maar ook de huiskamer

‘Ah, dit duo mikt op groots commercieel succes en zal wel ietwat plat klinken’.  Laten ze dat nu gelijk onderuit halen op deze eerste EP die op vinyl uitkomt (hiervoor hebben ze al eerder EP’s uitgebracht): afsluiter Boy is een zogenaamde ‘backstage version’ en hier horen we dat Trip to Dover ook met gemak op intieme wijze publiek kan vermaken. Fijn voor de stadions maar ook voor in uw huiskamer.

Trip to Dover – Fade into Gold

Zelfverzekerd

Het duo komt op deze EP behoorlijk zelfverzekerd over en dat mag best wel eens in Nederland. Laat maar komen dat succes. Ondanks dat ze met beide benen in het nu staan, hoor ik toch wel degelijk een wat ouder geluid terug. Jerney Kaagman van Earth & Fire werd, niet door mij, geopperd. Misschien. Het is en blijft altijd gevaarlijk om bands met elkaar te vergelijken en dat ga ik deze keer dan ook niet doen. Fade into Gold is gewoon een lekkere EP en doet naar een volwaardig album verlangen.

Live in Popei, Eindhoven

Live schijnt het zeker de moeite waard te zijn. Op 1 april zal de EP, die verkrijgbaar is op het label Final 500 Records, ten doop worden gehouden in Popei Eindhoven, en dan kun je dat zelf meemaken. Voor meer informatie over het duo kun je uiteraard ook hun eigen Facebook pagina bekijken.

Lees ook over de andere releases op het Final 500 Records label: Crying Boys Cafe – Cafe en REVERE – Man of Atom EP.

Zie jij jezelf dansen op de muziek van Trip to Dover?