Tori Amos
Deel met anderen:
Share

Tori Amos is behoorlijk populair onder gays. Wat zou dat toch zijn? De dramatiek in haar muziek? De gevoeligheid? Of hebben gays gewoon een neus voor goede muziek? Zullen we het daar maar op houden dan?! Er is in elk geval weer een nieuw album uit en een nieuwe Tori is altijd goed nieuws.

Altijd een feestje

Een nieuwe Tori Amos is altijd wel een feestje. Zelfs al weet je dat het wederom een lang feestje gaat worden, al helemaal met de bonustracks.
Zonder ook maar een noot ervan gehoord te hebben (nou ja, de singles even niet meerekenen dan) heb ik al ‘kritiek’ zoals ik dat zo vaak heb bij Tori’s albums: lieve schat, maak die albums toch niet zo lang.

Maar goed, dat heeft ze altijd al gedaan en ze werden alleen maar langer leek het wel. Bij de eerste albums ging dat nog heel goed, maar de latere albums werden er toch wel wat zwakker door vanwege overdaad.

Tori kan het nooit slecht doen

Natuurlijk kan je het ook anders zien en alleen maar blij zijn met heel veel Tori, maar ik heb altijd de indruk gehad dat haar albums net wat meer impact zouden hebben als ze wat puntiger zouden zijn. Ach, hier spreekt wel een trouwe fanboy. Tori kan het nooit slecht doen bij mij en dat doet ze op Native Invader ook niet.

Tori Amos - Native Invader

Tori Amos – Native Invader

Prachtige nummers

Op het album staan prachtige nummers als de opener Reindeer King, Cloud Riders, Benjamin en bonustracks (niet te vinden op de vinyl-versie) Upside Down 2 en Russia. Ze doet waar ze goed in is: haar publiek betoveren, kietelen, amuseren, ontroeren, laten nadenken over het leven en simpelweg vermaken. Live is Tori dan ook altijd zeer de moeite waard.

Politiek geladen

Native Rider is een meer politiek geladen album zoals American Doll Posse. Een album waar ik ook best enthousiast over was maar met dezelfde kritiek: het mag wat puntiger door keuzes te maken.
Verder stelt Tori zeker niet teleur. Ze levert een zeer degelijk album af waar de fans prima mee uit de voeten kunnen en waar ze waarschijnlijk niet heel veel nieuwe luisteraars mee zal weten te bereiken. Een beetje preken voor eigen parochie is niet erg. De kerk zal zeker gevuld zijn. De concertzalen ook (onlangs nog in Amsterdam en Utrecht).

Weet Tori jou ook te raken?