The Bullfight
Deel met anderen:
Share

Dat Rotterdam een hoop fijne bandjes in huis heeft weten de lezers van mijn reviews waarschijnlijk al. Crying Boys Cafe, Half Way Station, De Likt, Rats on Rafts zijn er een paar. Eén van de eerste bands op wie ik snel verliefd werd was The Bullfight toen hun debuut One Was a Snake uitkwam in 2006.

Na One Was a Snake kwamen Stranger Than the Night (2010) en La Chasse (2015) en op 8 mei zal Shame, Guilt, Deception – Individuals Chapter I uitkomen. Theater Walhalla in Rotterdam zal de plaats zijn waar dit album ten doop wordt gehouden. Een perfecte band, een leuke zaal: een goede reden om op zaterdag 6 mei eens naar Katendrecht af te reizen.

David Lynch-film

The Bullfight staat niet bekend om vrolijke, opbeurende liedjes. Ze brengen donkere nummers die doen denken aan een David Lynch-film. Romantiek van de wat meer duistere soort. Als een goed glas donkerrode wijn: strijkers, orgels en de opvallende zang van Nick Verhoeven.

Thomas van der Vliet is ook een belangrijk bandlid. Hij is eigenaar van het Brandy Alexander Recordings label die dit album uitbrengt en is verantwoordelijk voor de instrumentatie op Shame, Guilt, Deception – Individuals Chapter I. De cd bestaat uit nieuwe nummers en bewerkingen van al bestaande composities. Ze zien het zelf als een soort verzamelaar: een bundeling nummers die los van elkaar staan. Vandaar de ondertitel Individuals Chapter I.

The Bullfight - Shame, Guilt, Deception

The Bullfight – Shame, Guilt, Deception – Individuals Chapter 1

Cd-release in Theater Walhalla

Duistere verhalen die het daglicht net kunnen verdragen en toch klinkt dit album nog best licht en word ik er allesbehalve somber of depressief van. Integendeel. De nummers op de cd geven me vaak een enorme glimlach door het sterke gebodene. Spreekt hier een fanboy? Wellicht. Maar mag ik jullie aanraden dit album echt eens te beluisteren? Of kom gewoon langs in Theater Walhalla op 6 mei! Je krijgt de cd gratis aan de deur en een schitterende muzikale avond zal een feit zijn. Als klap op de vuurpijl is het debuutalbum als extra cd toegevoegd, dus wat wil je nog meer?!

Theater Walhalla

Theater Walhalla

Voor kaartjes in Theater Walhalla moet je de website van de zaal openen. En meer interesse gekregen in deze te gekke Rotterdamse band? Neem dan een kijkje op de website van The Bullfight.

Lees ook over deze goede bands uit Rotterdam: Crying Boys CafeHalf Way Station en De Likt.

Ben jij er bij op zaterdag 6 mei in theater Walhalla?