Deel met anderen:
Share

Terwijl iedereen over elkaar heen buitelt met de nieuwe specs van de allernieuwste iPhone 6s, zijn er ook nog bedrijven die de humor inzien van al die opgeklopte hypes. Met een dikke knipoog heeft The Fueled Collective hun kantoor omgebouwd tot een expo van iPhone-historie.

Normaal gesproken zou ik niet zo snel iets schrijven over tentoonstellingen die niet om de hoek zijn. maar aangezien de nieuwste iPhone 6s weer voor een hoop commotie en lange wachtrijen gaat zorgen, vond ik de open uitnodiging van The Fueled Collective wel de moeite waard om in te haken.

Dit kantoor laat wachtende bezoekers namelijk turen naar een levensgrote versie van de bekende toverbal, die Mac-gebruikers ongetwijfeld herkennen als een gevaarlijk wachtteken. Boven het hoofd van de receptioniste én in de wachtruimte is de grote toverbal het teken dat je nog even geduld moet hebben.

-> Wil je liever de nieuwe iPhone 6s in huis halen, dan is het handig om te weten dat je ‘m gewoon zonder wachtrij kunt bestellen i.c.m. een iphone abonnement.

iPhossil of iPhone 6s Plus?

Elders in het kantoor vind je de iPhossil, die eruit ziet als de hars waarin de eerste mug van Jurrassic Park werd gevonden. Maar in dit relikwie geen mug of dinobloed, maar de allereerste iPhone. Vergeleken met het nieuwste paradepaardje is het inderdaad een primitief toestel. Het scherm van 3,5 inch lijkt klein vergeleken met de nieuwste 4,7 inch, maar was destijds een bakbeest tussen de kleine gsm’s.

De nieuwste iPhone 6s Plus heeft een scherm van maar liefst 5,5″

Ook is er in de mini-expo een zandloper in de vorm van een iPhone. Deze staat symbool voor de uren en uren die we allemaal doorbrengen met ons hoofd gebogen boven het rechthoekige scherm van onze smartphones. Wachtend op levenstekens van mobiele vrienden, kijkend naar filmpjes van volstrekt vreemden of gewoon snakkend naar een streepje bereik.

Kaleidogram: ook in combinatie met je iPhone 6S

Het leukste en meest praktische onderdeel dat in de expo is te vinden, is het Kaleidogram. Die kun je zelfs over de 12 megapixel camera van je nieuwste iPhone6 heen zetten en special-effects-foto’s maken zónder filter. Nog beter: zet ‘m over de 5 megapixel frontface camera en niemand ziet op je selfie hoe laat het gisteren is geworden. Want ook moderne techniek kun je foppen met good-old optische illusies

Wil je het kantoor van The Fueled Collective zelf zien, dan heten ze je (volgens hun website) op alle werkdagen welkom op 568 Broadway, op de 11e verdieping van het Prince gebouw. In New York City dus. Daar kun je ook gratis stickers van de toverbal, die ze de #pinwheelofdeath noemen, meenemen. Neem er voor mij ook een paar mee, als je toch in de buurt bent. 😉

-> Ook handig: je telefoon draadloos opladen met meubels van IKEA