Mister and Mississippi - Mirage
Deel met anderen:
Share

Mister and Mississippi bracht recentelijk het derde album Mirage uit. Dat is wel even heel wat anders dan de liefhebbers gewend waren. Ook ik ben zo’n liefhebber die de eerste twee platen koestert als één van de betere werken van eigen bodem, en ik heb de band al menig maal live meegemaakt. En toen was daar Mirage. De band vond het nodig zichzelf opnieuw uit te vinden.

Andere weg

Het wordt je nooit in dank afgenomen als je een andere weg inslaat. Het wordt je ook niet in dank afgenomen als je blijft herhalen.
Ik vind het dus nogal gedurfd van Mister and Mississippi om hun geluid los te laten en zo radicaal het roer om te gooien. Volgens eigen zeggen moesten ze wel. Het valt ook niet mee als je zo’n succesvol debuut uitbrengt en alleen maar lovende recensies in ontvangst mag nemen, ook wat betreft je live-optredens. Dan volgt altijd weer die moeilijke tweede. En nu koos de band voor een andere richting. Blijkbaar ook nodig om te overleven als band, anders hadden ze niet eens meer bestaan.

Mirage is anders

Ergens vind ik het wel goed zo. Ik was en ben erg verliefd op hun debuut en ook live heb ik ze als gezegd een paar keer gezien, en telkens beviel me dat enorm goed. Het tweede album sloeg ook gelijk aan, maar na verloop van tijd merkte ik toch dat ik sneller naar het debuut greep. Nog zo’n album zou dus niet meer werken.

Mirage is zeker anders, maar van bijvoorbeeld de titeltrack kan ik wel weer enorm genieten. Een beetje psychedelisch (Jacco Gardner zou er meer een sixties sausje overheen gooien en hij heeft een prima nummer). Andere nummers klinken me iets te clean en daar kan ik weer minder mee.

Nieuwe liefhebbers

Het zal ongetwijfeld nieuwe liefhebbers opleveren, zoals het oude fans kwijt zal raken. Dat valt te prijzen in een band. Ook live weten ze hun nieuwe geluid vorm te geven, dat kon ik al meemaken tijdens hun performance op Schippop.
Het is nog even wennen, maar misschien moet bij mij de knop nog wat verder om. Gaat helemaal goedkomen, want ook al horen we hier bijna een andere band, het is en blijft Mister and Mississippi. Een viertal bijzondere muzikanten.

Live-optredens

De band treedt volop op en voor meer informatie daarover kun je terecht op hun website