London Grammar
Deel met anderen:
Share

In 2013 wist het trio London Grammar bij velen de muzikale harten te bereiken. Het ging snel voor Hannah Reid en haar mannen Dominic en Dan. Ook het optreden in De Melkweg in 2014 was flitsend, als in ‘het duurde niet zo lang’. Ze moesten door naar een uitzending van RTL Late Night, iets wat toen niet bij iedereen in de zaal goed viel Het toonde wel al aan dat de band in de alternatieve muziekscene een potje kon breken, maar het ook bij een groter publiek goed deed. 

Vier jaar stilte

En toen werd het stil. De band liet vier jaar op zich wachten vooraleer hun tweede album Truth Is a Beautiful Thing uitkwam. De grote vraag is dan altijd: heeft het publiek nog interesse, en weten ze weer te raken? Of flopt zo’n tweede genadeloos en horen we er nooit meer wat van?

Stem van goud

Ik denk dat dat allemaal wel mee zal vallen. De stem van Hannah klinkt weer als van goud, maar wat wel even wennen is is het trage tempo van de toch best lange plaat (zeker de deluxe versie). Het lijkt één grote flow en daar moet je in zien te komen.

London Grammar - Truth Is a Beautiful Thing

London Grammar – Truth Is a Beautiful Thing

Zelf had ik daar de eerste draaibeurten best wat moeite mee. Het wilde maar niet op gang komen en ondanks dat ik die stem zo geweldig vind, vond ik de nummers soms wat stroperig. Ik miste een beetje de uptempo nummers die wel op het debuut te horen waren.

Geef het tijd

Maar dé grote tip voor dit album is: geef het tijd. Tijd om het wat te laten rijpen. Zodra je dat doet ontvouwt zich een ongelooflijk mooie plaat die fantastisch klinkt op een rustige zondagmorgen en die het perfect doet op lome, zwoele zomeravonden op je balkon of in de tuin. Ongetwijfeld zal het in de andere jaargetijden ook z’n plekje wel weten te vinden.

Niets zo fijn als in aanraking te komen met groeibriljantjes, en dat is Truth Is a Beautiful Thing. Vocaal ijzersterk, en de muzikale omlijsting behoorlijk fraai om die stem te laten schitteren in al haar glorie.

Nog geen cluboptreden gepland

Tot nu toe is er nog geen cluboptreden in Nederland aangekondigd, maar hou hun website in de gaten, want ongetwijfeld gaan we ze terug zien op een Nederlands podium en hopelijk spelen ze dan wat langer dan drie kwartier.

Val jij ook voor de gouden stem van London Grammar?

Misterbandb stay 468x60 en2