Lola Marsh
Deel met anderen:
Share

De laatste keer tipte ik Maud Geffray uit Frankrijk als fijne zomerplaat. Nu neem ik Israël als land om de ultieme zomerplaat mee te tippen. Want Remember Roses, hun debuut album, straalt één en al zomer uit.

In vroegere tijden waren landen als Spanje, Frankrijk en Italië nog wel eens verantwoordelijk voor een grote zomerhit in ons koele kikkerlandje. Wat mij betreft voegen we daar vanaf dit jaar Israël aan toe dankzij het duo Lola Marsh.

Tel Aviv

Lola Marsh komt uit het sprankelende gay-mekka Tel Aviv. In 2013 werd de band gevormd door Gil Landau en Yael Shoshana Cohen. In januari 2016 brachten ze hun eerste EP You’re Mine uit. Dat was ook gelijk mijn kennismaking met dit duo. Ze zochten meerdere muzikanten en schreven nog even stug door en toen kon het debuut Remember Roses worden uitgebracht.

Lola Marsh - Remember Roses

Lola Marsh – Remember Roses

Warme vocalen met een nostalgisch tintje

Opvallend zijn de warme vocalen van Yael die een nostalgisch tintje hebben en de vrolijke, zomerse muziek. Zomers, maar telkens met een mysterieuze ondertoon waardoor je een beetje gaat twijfelen of dit nu bloedserieus is of gewoon camp. Tarantino zou het zo kunnen gebruiken in één van zijn films. Ook hier hoor ik een beetje Lana Del Rey terug.

Zonnige vrolijkheid

Het schijnt dat ze in de Verenigde Staten al hun oren spitsen voor Lola Marsh en het zou niet meer dan terecht zijn als ook Nederland gaat vallen voor deze klanken. want wees eerlijk: hebben we niet een beetje meer zonnige vrolijkheid nodig in ons leven? Remember Roses kan daar zeer goed bij helpen.

Wat is jouw ultieme zomermuziek?