Lana Del Rey - Lust for Life
Deel met anderen:
Share

Kijk, Lana Del Rey kan wel lachen. Ze doet het op haar nieuwe album dat Lust for Life heet. Nee, heeft niks met Iggy Pop te maken. Ze heeft er gewoon zin in blijkbaar. Zin om met nieuwe muziek op de proppen te komen. Dat was nog even een dingetje na Born to Die. Mevrouw zou er namelijk al weer mee gaan stoppen. Inmiddels staat de teller op vier, eigenlijk vijf als we haar a.k.a. Lizzy Grant meerekenen.

Trouw aan Pop Noir

Op Lust for Life slaat Lana Del Rey niet echt nieuwe wegen in. Ze blijft de pop noir trouw. Alleen voegt ze er her en der een rap aan toe. A$AP Rocky mag op twee nummers mee doen. Hij niet alleen: ook The Weeknd, Sean Lennon en Stevie Nicks (van Fleetwood Mac) zijn van de partij. Maar het is en blijft een typisch Lana Del Rey album.

Zeventig minuten

Een album dat zeventig minuten duurt en vrij loom voortgaat is een risco. Of je valt erbij in slaap, of je laat je heerlijk romantisch inpakken. Maar eigenlijk was dat altijd al zo bij de nummers van Lana Del Rey. Je houdt ervan of niet.

Lana Del Rey - Lust for Life

Lana Del Rey – Lust for Life

Onderkoeld geluid

Haar trage nummers slaan aan bij zowel het grotere publiek als de serieuzere muziekliefhebbers en dat is knap: ze weet beide groepen te verleiden. Dit komt toch wel door haar eigen geluid dat zich kenmerkt door het onderkoelde.

Meer dan uitstekende plaat

Op Lust for Life trekt ze een blik topproducers open die er in slagen dat kenmerkende geluid te behouden en zelfs een beetje te verdiepen. Qua zang lijkt Lana ook steeds meer vooruit te gaan. En daarmee levert ze gewoon een meer dan uitstekende plaat af.

Op haar website kun je in de gaten houden of ze binnenkort komt optreden in Nederland.

Heb jij je al laten verleiden door Lana Del Rey?

Misterbandb stay 468x60 en2