Jens Lekman
Deel met anderen:
Share

Een nieuwe Jens Lekman. Whatever……. best gek, want ik was er nogal een liefhebber van. Zijn live-optreden in Rotown was er ook eentje om niet te vergeten: de man ging door naast het podium en later gewoon buiten op straat voor de deur. Geweldig!

En toen was daar I Know What Love Isn’t en hoe lief en leuk ook: het vuurtje was een beetje gedoofd.

Zin in een potje vrolijkheid

Maar dan hoor ik To Know Your Mission met zijn tekst en fijne melodie. Fris en fruitig. Plotsklaps ben ik die wanstaltige hoes vergeten. Kom maar op Jens: ik heb zin in een flink potje vrolijkheid. Dat hebben we nodig in 2017!

En dat krijgen we dan ook: het is dat het nog winter is, want de zonnestralen komen je tegemoet zodra je dit opzet. Maar let op het venijn: de teksten zijn echt niet altijd zo opbeurend. Liedjes over een tumor op een huppel-disco-deuntje (Evening Prayer); je moet er maar opkomen.

It’s been a hard, long year
For a friend who’s not sure if he’s close enough to be allowed to care or just be there
To include you in his evening prayer

Jens Lekman

Life Will See You Now

Jens is weer scherp

Jens is weer scherp. Zijn zoetgevooisde stem matcht goed met de luchtigheid van de liedjes die wel verdomde goed in elkaar zitten. Tekstueel gezien blijft ie me het hele album boeien: ik blijf echt naar hem luisteren, en dat is iets wat ik echt niet altijd doe. Teksten staan bij mij nooit op het eerste plan als het om muziek gaat.

Met Life Will See You Now levert Jens Lekman een aangename verrassing af. Blij dat ie terug is!

Wie heeft er ook behoefte aan muzikale zonnestralen?

Reizen algemeen