Deel met anderen:
Share

In Rotterdam is het momenteel goed toeven op het gebied van mooie initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. De stad weet ook veel verschillende disciplines met elkaar te mengen, dit door de inzet van een grote groep enthousiaste mensen met ambitieuze plannen. Hierdoor kom je soms op de meest bijzondere plekken in de stad terecht.

Territorial Drift

In het kader van de tentoonstelling Territorial Drift presenteerde de Rotterdamse band Half Way Station zaterdag 16 april een exclusieve avond vol muziek waar verhalen en spoken word in de vorm van kunst de setting vormde, ondergebracht in De Garage, voorheen ook echt een autogarage. Samen met rapper Unorthadox speelde de band een rauwe akoestische set in een meer dan schitterend pand, voorzien van een heuse bar met goede drank.

Extra bandlid

Over Half Way Station heb ik al eerder vol lof gesproken (lees ook de review van het album Dodo). Deze band is inmiddels al helemaal klaar voor de grote festivals. Avontuurlijker kun je ze niet hebben. De grootste kracht is misschien wel zangeres Elma Plaisier, maar zij kan zeker niet zonder haar mannen die haar elk optreden weer naar grotere hoogtes doen stijgen. Een band die echt met elkaar in ‘muzikaal gesprek’ gaat. Rapper Unorthadox werd vanavond als extra bandlid toegevoegd. Niet voor het eerst, want hij stond al vaker met de band op het podium, maar zoals het er deze avond aan toeging mogen we echt van een ‘extra bandlid’ spreken.

Speelplezier

Half Way Station staat bekend om het avontuur in hun muziek, maar met de raps van Unorthadox weten ze dit avontuur alleen maar grootser aan te pakken. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar dat bleek niet het geval in De Garage. Raps en muziek werden één flow en wisten een bijzondere sfeer neer te zetten waar het speelplezier ook nog eens flink vanaf droop.

Half Way Station en Unorthadox in Rotown op 10-10-2015

Bijzondere locatie

En dan die bijzondere locatie. De Garage is een middelgrote, maar ongelooflijk mooi ingerichte expositieruimte voor hedendaagse kunst en te vinden in de Goudsewagenstraat, niet ver van de bekende Marktkoophal vandaan. Vier keer per jaar organiseren ze een tentoonstelling en dat vullen ze aan met evenementen als Natafelen en Brandstof (wat deze zaterdag het geval was). Voorheen een Volkswagen garage, nu een prachtige ruimte met mooi licht en een geweldige koffiebar waar ook goede wijn wordt geschonken.

Bevrijdingsfestival en Schippop

Absoluut de moeite om in de gaten te houden, want ze organiseren er bijzondere voorstellingen op een leuk plekje in de stad. En Half Way Station? Die kunnen we bewonderen op het Bevrijdingsfestival in het park naast de Euromast. Ze staan 5 mei om 15.25 uur geprogrammeerd. Kun je niet komen kijken? Dan is er nog een festival waar je heen kunt en dat is Schippop in Schipluiden op 11 juni. Binnenkort kun je een q&a met de hoofdprogrammeur van dat festival lezen en LiveLikeTom tipte Schippop om Half Way Station te boeken, dus wij zijn extra trots om ze daar ook daadwerkelijk te zien optreden.

13043424_1351173561563355_850278597648581194_n

Half Way Station en Unorthadox in De Garage

Rotterdam bruist!

Rotterdam bruist! Heeft een hoop geweldige locaties zoals De Garage en kent inmiddels een waanzinnig sterke muziekscene, waar Half Way Station absoluut genoemd moet worden.

Lees ook de artikelen over Rotterdamse artiesten als Crying Boys CafeSommerhusDe Likt, de q&a’s met Tim Verhaal en cabaretier Berry Lussenburg of over andere Rotterdamse locaties als Annabel en V11.