Eivør - Slør
Deel met anderen:
Share

In 2015 verscheen het negende album van de Faeröerse zangeres en songwriter Eivør Pálsdóttir, inmiddels beter bekend als simpelweg Eivør. De titel was Slør. Het deed me denken aan het werk van Susanne Sundfør: een beetje feeëriek en toch nuchter genoeg om niet geheel weg te zweven van deze aardbodem.

Een artieste die ik inmiddels in mijn muzikale hart heb gesloten en niet voor niets vond ik het tijd om haar live te gaan zien in Rotterdam begin juni, dus kaarten daarvoor zijn al lang in de pocket. En toen ineens las ik een interview met haar op Grindr. Ja heus, blijkbaar doen ze daar ook aan muziek!

Sterk maken voor LGBTQ-rechten

En wat bleek? Eivør maakt zich sterk voor LGBTQ-rechten en haar nummer In My Shoes heeft een universele boodschap over acceptatie, een reactie van haar kant over het debat dat gaande is op de Faeröer eilanden over deze rechten. Eivør heeft het hart op de goede plaats is wel duidelijk, zeker als je op deze manier inzet voor iets wat toch politiek getint is.

–> Lees ook de Susanne Sundfør – Ten Love Songs review.

Engelse variant van Slør

Maar ook zonder deze steun is de muziek van haar zeer aan te raden. Zoals gezegd heeft ze al aardig wat albums uitgebracht, waarvan Slør er eentje is. Nu, twee jaar later, krijgt ditzelfde album een Engelse variant (afgelopen week is de Engelstalige versie uitgebracht). Het zou wel eens de opstap naar een breder publiek kunnen worden, nu de teksten ook makkelijker te begrijpen zijn. Zanger Ásgeir deed het ook al eens, en het gaf zijn carrière een flinke boost.

Eivør - Slør

Eivør – Slør

Minder sprookjesachtig, meer aards

Persoonlijk ben ik gek op muziek gezongen in andere talen, dus voor mij gaat juist het bijzondere randje er een beetje van af. Iets minder sprookjesachtig, iets meer aards. Niet dat het heel erg is, want de nummers blijven nog steeds boeiend en het is goed als Eivør zo een groter publiek aan zich weet te binden met deze goed klinkende alternatieve electro-pop.

Live in Rotterdam en Amsterdam

Hoe dit live gaat uitpakken kunnen we mee gaan maken in Amsterdam en Rotterdam op 8 en 9 juni. Er zijn voor zowel Bitterzoet als Rotown nog kaarten beschikbaar dus sla je slag.

Wil je het interview van Eivør met Grindr lezen dan kan dat hier.

Wie gaan er ook naar het concert in Rotterdam of Amsterdam?

Misterbandb stay 468x60 en2