best gay bars rotterdam
Deel met anderen:
Share

Sinds de Rotterdam Pride 2014 zijn horeca-kaarten van gay Rotterdam flink geschud. Nieuwe zaken openden hun deuren, andere gooiden hun formule op de schop en sommige gay bars in Rotterdam zullen wel nooit veranderen. Tijd voor een update.

Rotterdam heeft een gay-tolerant uitgaansleven en je kunt er dan ook praktisch overal terecht zonder al te veel problemen. Mits je het Stadhuisplein vermijd natuurlijk. Ken je Rotterdam nog helemaal niet, lees dan eerst even: Gay Rotterdam: Ongepolijst en Onontdekt

gay-types hom typen

-> Tip: lees ook 20 typen homo’s die je in elke gay bar tegenkomt 

Ben je al bekend met de stad, maar hang je niet elke week in de gay uitgaansstraat van Rotterdam ‘de Van Oldenbarneveld‘, dan is het handig om te weten dat de vertrouwde toppers van weleer, inmiddels minder bezoek trekken dan sommige concurrenten.

Ben je op zoek naar gemengd publiek (lees: jong, oud, twink, daddy etc) dat is dit de

Top 5 beste gay bars van Rotterdam

gay bar Rotterdam Ferry Store

1. Ferry  

‘New kid on the block’ Ferry begon tijdens de vorige editie van de Rotterdam Pride als bookshop en koffiebar, maar is in krap een jaar tijd uitgegroeid tot de populairste gay bar van Rotterdam.

Overdag is de zaak een grand café, waar je zelfs de gayste hamburger van Rotterdam kunt krijgen. ‘s Avonds komt er een divers publiek in alle soorten, maten, dresscodes en leeftijden.

De muziek wisselt per dj en de uitstraling van de zaak is internationaal hip, of zoals we op z’n Rotterdams zeggen ‘Berlin-esque’.

Ferry – Westblaak 127, 3012 KJ

gay bar keer weer Rotterdam

Jaarlijks hoogtepunt: de Keerweer Parade!

2. Keerweer

Sommige klassiekers moet je eren in goede en slechte tijden. Hoewel ik er zelf nog steeds niet binnen durf te komen zonder flink beschonken te zijn, is de Keerweer toch de beste gay melting pot van Rotterdam.  

Hier komen alle genres gay en het is dan ook niet verwonderlijk dat de jaarlijkse Keerweer-parade de drijvende pijler is van de Rotterdam Gay Pride.

‘De Keerweer’, zoals de bar in de volksmond heet, is by far de meest betrouwbare zaak voor een geslaagde afsluiting van je avondje stappen.

Keerweer – Keerweer 14, 3012 KB

gay bar Strano

saturdaynight crew van Strano

3. Strano

Jarenlang de hipste gay bar van Rotterdam, maar inmiddels een goede middenmoter in de top 5: Strano. Het publiek varieert van studentikoos tot veertigers die zich kleden als twinks.

Desalniettemin de gezelligste kroeg als je lekker tegen elkaar aan wilt staan en wilt ouwehoeren over ditjes en datjes terwijl Christina Aguilera (wie?) in je oren tettert. 

Mooi meegenomen: Strano heeft de leukste beveiligers.

Strano – Van Oldenbarneveltstraat 154, 3012 GX

Rotterdam gay bars nightlife

4. De Regenboog

De Regenboog wordt ook wel de gay-Skihut genoemd. Voorheen was het een feestkroeg waar je enkel Hollandse meezingers hoorde. Tegenwoordig is het een mengelmoes van stampende beats, top 40 en De Toppers.

Doe daar een flinke portie discoballen, sirenes, knipperlichten en een flinke dosis shotjes bij en je weet dat je hier hossend de deur uit gaat. De Regenboog heeft elk jaar de gezelligste boot tijdens de Canal Parade van de Amsterdam Pride. 

De Regenboog – VanOldebarneveltstraat 148a, 3012 GX

5. De Unie

De eens zo stijlvolle cultuur hotspot De Unie werd vorig jaar omgetoverd tot de enige gay club van Rotterdam. De steenstrips (geïnspireerd op LA’s The Abbey) vielen niet bij iedereen in de smaak, maar het verhaal van de douchende dansers trok toch heel wat bezoekers.

Schijnt overdag de zon, dan is het terras van De Unie de beste plek om een biertje te drinken. (Voor een wijntje zou ik naar de buren van L’Ouest gaan.)

De Unie – Mauritsweg 34-35, 3012 JT

Eten & slapen in Rotterdam

Maak je er een weekendje Rotterdam van, check dan de beste hamburger restaurants, Italiaanse restaurants of probeer het nieuwe In De Doelen om te eten. Overnachten doe jij bij de leukste hotels van Rotterdam.

Gay Hiking Club ‘Burgers en Buitenlui’

Rotterdam heeft de eerste gay hiking club van Nederland: Burgers en Buitenlui. Eens per maand gaan ze op zondagmorgen wandelen in de omgeving van Rotterdam. De routes zijn ongeveer 15 km en eindigt met een stevige hamburger. Voor meer info kun je mailen naar LiveLikeTom.

Hoe ziet jouw top 5 Rotterdamse gay bars er uit?

Reizen algemeen