Blondie - Pollinator
Deel met anderen:
Share

Wat is dat toch met die gay-iconen, voornamelijk vrouwen? Geen idee, maar ze zijn er. Debbie Harry van Blondie was misschien wel één van de eersten. Omdat ze zelfverklaard biseksueel is? Ik denk het niet. Sterke vrouwen doen het gewoon goed in de gay-gemeenschap. Zelfs ruim veertig jaar na het debuut van dit gezelschap.

Muzikant, actrice, stijl-icoon. Debbie is het allemaal en misschien trekt dat veel homo-mannen ook wel aan. Daarbij is ze niet op haar mondje gevallen, zelfs niet op de inmiddels wat hogere leeftijd die ze nu heeft (ze is 71). Cool was ze, en cool is ze. Bovendien is er weer een nieuw Blondie-album uit, Pollinator genaamd.

Kan Blondie het nog wel?

De grote vraag is natuurlijk of Blondie het nog wel kan. Laat ik die vraag gelijk beantwoorden met een volmondig ja. Op dit album staan elf nummers in die toch wel zo herkenbare stijl van dit gezelschap.

Blondie - Pollinator

Blondie – Pollinator

Rauwer, maar geen oude vrouw

Uiteraard is Blondie al lang niet meer de Blondie van de begintijd waar de mannen het ‘zo’n lieve meid’ vonden (recentelijk mogen horen uit de mond van een heer op leeftijd die een praatje kwam maken bij de lokale platenboer).
Ja, ze klinkt wat rauwer, maar ik hoor geen oude vrouw. Er zit wat slijtage op haar stem en dat is niet zo verwonderlijk lijkt me.

Op Pollinator staan gewoon lekkere poppy rocknummers die nog steeds de vibe van toen hebben. Ander tijdsgewricht, oudere fans, oudere band. Who cares? Zolang het maar lekker klinkt en dat doet dit best wel.

Lekkere poppy rocknummers

Pollinator is een aanrader voor wie van ongecompliceerde rock houdt en de fans van weleer zullen zich hier ook geen buil aan vallen. De jonge garde homomannen hebben inmiddels hun eigen sterke vrouwen als boegbeeld, maar misschien kunnen ook zij eens luisteren waarmee het ooit allemaal een beetje begon.

Ben jij (nog steeds) liefhebber van Blondie?