Van Gogh Labyrinth
Deel met anderen:
Share

Maar liefst 125.000 zonnebloemen vormden afgelopen weekend een reusachtige labyrint voor de nieuwe entree van het Van Gogh Museum. De nieuwe entreehal zelf is echter allesbehalve een zoekplaatje: open, licht en voorzien van een fonkelnieuwe shop (mét toffe mannen-items). LiveLikeTom nam een kijkje en heeft nu al zin in de nieuwe tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ én de Q&A met directeur Axel Rüger. 

-> Heb jij een vraag voor Axel Rüger, laat die dan onderaan deze post achter!

nieuw entreegebouw Van Gogh Museum

 

Eerder dit jaar was ik bij de opening van de expositie When I Give ter gelegenheid van 125e sterfdag van Vincent van Gogh. Dat “jubileumjaar” vormde ook de inspiratie voor het aantal zonnebloemen dat stond opgesteld in het #VanGoghLabyrinth. Er waren maar liefst 250.000 zonnebloemen geplant door heel Nederland, zodat ze zeker wisten dat ongeveer de helft er fraai genoeg zou uitzien voor de opening van het nieuwe entreegebouw.

Nieuwe entree

In slechts 16 maanden werd de nieuwe entree gebouwd op de plek waar voorheen ‘de vijver’ van het museum lag. De nieuwe entree vormt de schakel tussen het permanente collectiegebouw van Rietveld en het tentoonstellingsgedeelte in het moderne gebouw van Kisho Kurokawa.

Bij binnenkomst valt op dat dit een logische entree is: je kunt vanuit hier direct naar het tentoonstellingsgedeelte of de vaste collectie. Je jas ophangen gaat ook een stuk sneller dan voorheen, omdat (eindelijk) wordt gewerkt met het ticketuitdraai-systeem dat concertzalen ook gebruiken. Een heel stuk efficiënter dan het heen en weer gesjouw met de vaste nummertjes.

van Gogh Doggy Style

Nieuwe museumshop Van Gogh Museum

Mijn oog viel echter direct op de nieuwe museumshop. De gebruikelijk prullaria zijn aangevuld met artikelen die je wél wilt hebben. Verschillende Nederlandse designers (waaronder Droog Design, Tord Boontje en Hester van Heegen) ontwikkelden namelijk nieuwe producten, geïnspireerd op werken van Van Gogh. Er zijn ook Aardappel-eters chips en hoewel ik geen hond heb, vond ik het hondenjasje toch ook wel erg fraai. Er is zelfs een apart gedeelte met luxe-artikelen (oa Gassan Diamonds & SMAAK) én er is gedacht aan de man. Hierover binnenkort een uitgebreider artikel, want ik denk dat ik mijn kerstcadeaus dit jaar een Van Gogh-tintje ga geven.

van gogh museum shop rugzak

Q&A Axel Rüger

Tijdens de presentatie van het nieuwe gebouw werd ook alvast gewezen op de nieuwe tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’, die eind deze maand wordt geopend. Ter gelegenheid daarvan zal LiveLikeTom binnenkort een Q&A hebben met Axel Rüger, directeur van het museum.

Q&A Axel Rüger Van Gogh Museum

 

Binnenkort dus meer Van Gogh op LiveLikeTom.

Welke vraag zou jij Axel Rüger willen stellen?

 

Main pic via Twitter.com/chrisbuijink

Misterbandb stay 468x60 en1