Ugo Rondinone - Vocabulary of Solitude
Deel met anderen:
Share

Elke maand delen we onze 10 beste tips voor de nieuwe maand. Leuk als je niet op vakantie gaat. Of voor als je inspiratie wilt voor een last-minute. Maar we zijn zeker ook benieuwd: waar ga jij heen deze maand?

Dans – Holland Dance Festival 

t/m 20 februari – Den Haag

Ben je gek op dans of wil er eindelijk eens een keer van leren genieten, ga dan naar Den Haag. Daar vindt het Holland Dance Festival plaats met ruimte voor alle soorten dans op vaak verrassende locaties. Zo gaat bijvoorbeeld de nieuwe voorstelling Pas de Deux van Scapino Ballet Rotterdam in première in het Atrium van het stadhuis. Nieuw dit jaar, is dat het festival uitbreidt naar Delft. Of dansfan prinses Beatrix daar ‘helemaal’ naar toe gaat is maar de vraag, maar feit is wel dat ze een graag geziene gast is op het festival.

Muziek – Sommerhus

verkrijgbaar vanaf zaterdag 6 februari

De Rotterdamse band Sommerhus werkt zich gestaag en op eigen kracht naar nieuwe hoogtepunten. Na een serie bijzondere optredens tijdens Operadagen Rotterdam 2015, is hun nieuwste album-release een nieuwe mijlpaal in de muzikale carrière van het duo.

Het album ‘ Is there such a thing as too much love?’ zet het zelfbenoemde kamerpopduo helemaal op de kaart. Eric zal binnenkort de complete albumreview plaatsen op LiveLikeTom. Tot die tijd kun je alvast in de stemming komen met de dromerige klanken in de video van het titelnummer.

Gay Weekend Tip: PhotoWeekend Düsseldorf

13 & 14 februari 

Wandelen langs de Rijn in Dusseldorf

LiveLikeTom ging vorig jaar naar Düsseldorf Photo Weekend en is sindsdien helemaal fan van de stad. Als alle kerstmarkt-meuk is opgeruimd, blijkt de stad een ideale bestemming voor een weekendje weg. Valentijnsweekend is een dubbel goed excuus voor een bezoek aan de eerste Duitse stad over de grens. Aan de 5e editie van het ‘Düsseldorf Photo Weekend’ doen meer dan 50 musea, galerieën, showrooms en instellingen mee.

Onder de hoogtepunten meer dan 250 foto’s van de Amerikaanse modefotograaf Horst Paul Albert Bohrmann alias Horst P. Horst in het NRW-Forum Düsseldorf. Tientallen galerieën tonen werk van onder meer Barbara Kasten, August Sander, Francesca Woodman, Taiyo Onorato, Nico Krebs, Lucien Clergue en Otto Steinert. De Nederlandse kunstenares Margriet Smulders toont haar bijzondere bloemstillevens in de TZR Galerie Kai Brückner.

Concert – De Staat

zaterdag 13 februari

De Staat band album O

Eric: Rotterdam heeft in Annabel een nieuwe concertzaal waar de wat grotere acts in kunnen. Dat had de stad nodig na het ter ziele gaan van Nighttown / Watt.

De Staat uit Nijmegen treedt er zaterdag 13 februari op. Een band die al aardig aan de weg timmert in Nederland en onlangs nog even flink in de belangstelling stond vanwege de clip Witch Doctor van hun vorige album I_Con uit 2013. Op 15 januari verscheen hun nieuwe album O, dat ongetwijfeld centraal zal staan in Annabel. Helemaal uitverkocht, dus misschien biedt Ticketswap nog wat hulp.

Expo – Art Rotterdam Week

13 & 14 februari

Serge: Het Valentijnsweekend wordt druk dit jaar, want ook Art Rotterdam Week wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 februari. Belangrijk onderdeel van de week is de kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle fabriek, waar je opkomend talent kunt inslaan voordat het echt veel geld waard wordt. Ook Rotterdam Contemporary in de Cruise Terminal of Object (op S.S. Rotterdam) trekken inmiddels een grote schare kunstinkopers. Behalve de beurzen zijn er ook tentoonstellingen, waarvan de levensechte clowns van Ugo Rondinone in Boijmans Van Beuningen hoog op mijn ‘kijklijstje’ staan. Als het te druk is, kun je in elk geval altijd nog terugkomen tot 29 mei.

Festival – Militair Culinair

zaterdag 27 en zondag 28 februari – NMM

Zelden schep ik op over het feit dat ik 2,5 jaar Beroeps Bepaalde Tijd ben geweest bij de Koninklijke Landmacht. Maar sinds de opening van het Nationaal Militair Museum durf ik er eindelijk wat meer mee te koop te lopen. Wat een prachtig museum is dat, vol indrukwekkende verhalen. En dat ze ook de aansluiting niet missen met het heden, blijkt wel uit het feit dat een heus foodfestival organiseren, geïnspireerd op de militaire keuken. In plaats van foodtrucks staan op het terrein straks veldkeukens, waar je kunt eten, drinken en workshops kunt volgen. Oa. met Rudolph van Veen. Festival Militair Culinair vindt plaats op het terrein van het NMM en is het makkelijkst bereikbaar per auto.

Doen – Escape Room

Valentijnsdate-tip

De hype van ‘escape rooms‘ is al een tijdje voorbij, maar inmiddels zijn ze zo ingeburgerd dat ze een echte hobby vormen voor serieuze gamers. Het principe is simpel: je laat je opsluiten in een ruimte en moet binnen een uur zien te ontsnappen. Om dat te bereiken moet je een flink aantal puzzels oplossen en daarbij komen, als het goed is, de talenten van alle spelers aan bod. Er zijn ‘vluchtkamers’ met verschillende thema’s, zoals gevangenissen met acteurs, tandartsen, maar ook gewoon steriele ruimtes vol avontuur.

Ben je toe aan een nieuwe impuls in je relatie, dan is een escape room een goede relatietest. Tenzij je liever 3 weken met elkaar gaat kamperen om dat uit te vinden. Om de beste escape rooms bij jou in de buurt te vinden, biedt de Escape Room vergelijker een mooi overzicht.

Concert – Massive Attack

donderdag 25 februari

Serge: Sommige artiesten roepen een scala aan herinneringen op. In mijn geval is dat zeker het geval bij Massive Attack, al moet ik onmiddellijk bekennen dat ik al jaren niets nieuws meer van ze heb geluisterd, als ik de tune van tv-serie House niet meereken 😉 Een concert is in elk geval een goed excuus om oude hits te horen. En wellicht geven ze ook al een voorproefje van het gespeculeerde nieuwe materiaal. Op 25 februari staat Massive Attack in de Heineken Music Hall.

Expo – David Bowie is

t/m 15 maart verlengd t/m 10 april in Groninger museum

David Bowie Is exhibition Groninger Museum

Dat muzieklegende David Bowie op 10 januari 2016 overleed, is misschien geen vreugdedansje waard, maar bij het Groninger Museum zullen ze niet geheel ontevreden zijn met de timing van zijn dood. Hoewel er niets boven Groningen gaat, gaan er ook weinig mensen spontaan naar het hoge noorden. Maar nu David Bowie niet meer is, trekt de tentoonstelling David Bowie Is ongetwijfeld meer bezoek. En terecht, want het muzikale wonder uit de Londense wijk Brixton kreeg in de tentoonstelling een prachtig eerbetoon. Ga naar Groningen vóór 15 maart en vergaap je aan kostuums, instrumenten en uniek beeld- en geluidsmateriaal. Een must see, zelfs als je geen fan bent van deze duizendpoot.

Nu boeken: One Magical Weekend

3 t/m 6 juni 2016, Disney Orlando

Ben je dol op de grote feesten van Circuit én op pretparken, dan is One Magical Weekend de plek waar je wilt zijn begin juni. In Disney Orlando (Florida) is het 3 dagen magisch feest als het brave Disney park verandert in een hitsig paradijs voor prinsen, ridders en faunen. Dus hop, hop, hop: naar de sportschool en zorg dat je in shape bent voor die burpende kikker die misschien wel verandert in de man van je dromen.

Waar ga jij heen deze maand?