Operdagen Rotterdam 2016 programma Toxic Psalms
Deel met anderen:
Share

Op de eerste dag van de maand delen Eric en Serge hun beste tips voor de komende maand. Mei 2016 heeft een bomvolle agenda en hier zijn onze 10 beste tips op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en natuurlijk gay travel. 

Herdenken of je vrijheid vieren?

Terwijl we in Nederland de gevallenen herdenken van de Tweede Wereldoorlog, staat in België een flinke dosis Propaganda op het programma. Mannen met ontblote bovenlijven en pompende beats vullen Red & Blue voor een feest waar je tot ver na middernacht je vrijheid kunt vieren!

Propaganda World Tour, woensdag 4 mei in Red & Blue, Antwerpen

red and blue antwerp gay party may 2016

Op een mooie Pinksternacht

Amanda Lepore en Diva MayDay staan al op hun hakken te trappelen om acte de présance te geven tijdens WTF The Ultimate Party. WTF is één van de meest populaire gay parties in Rotterdam, dus trek je stoutste dansschoenen aan voor een avond schaamteloos plezier.

Zondag 15 mei vanaf 23.00u, WTF in Club Villa Thalia Rotterdam

gay party Rotterdam WTF amanda lepore

Van alles en nog wat

Vorige maand opende in de Rotterdamse Kunsthal de tentoonstelling Museum of Everything. Een groots overzicht van niet-academische kunstenaars uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Sommige werken deden ons fronsen, anderen waren een feest der herkenning.

T/m 22 mei in Kunsthal Rotterdam

derrick coard drawings museum of everything

Gay Travel: Pink Week Ljubljana + winactie

Ben je toe aan een stijlvolle versie van gay pride, dan zit je eind van de maand goed in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Op het programma staat niet alleen het jaarlijkse Dragon’s Ball, maar ook wijnproeverijen en day trips in de omgeving van de stad. Wil je kans maken op een compleet Pink Week package voor 2 personen (t.w.v. € 499,-), doe dan nu mee met de winactie.

26 – 29 mei PinkWeek in Ljubljana

skyline ljubljana slovenia gaycation weekend

Bloemetjes buiten zetten

Heb je geen zin om zelf de bloemetjes buiten te zetten, dan is er een plek waar ze dat voor je doen. Nog t/m 16 mei kun je terecht voor het grootste bloemenspektakel van ons land. De Keukenhof is niet alleen een toeristische attractie, als Nederlander moet je het eens in je leven hebben gezien. Wij zijn vorig jaar geweest en overwegen een tweede keer. Serieus.

De Keukenhof, t/m 16 mei dagelijks geopend van 8 tot 19.30 uur

gay travel Holland flowerfields

Moordlustige barbier serveert z’n klanten

Eind vorig jaar zagen we in Londen een verrassend goede versie van de musical Sweeney Todd. Het humoristische verhaal van de moordlustige barbier won meerdere Tony Awards en de klassieker is ook verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de hoofdrol.

Binnenkort is Sweeney Todd exclusief te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam -Noord met René van Kooten in de hoofdrol. Je kunt volgende week 2 kaarten winnen voor de voorstelling. Maar wil het zekere voor het onzekere nemen, dan bestel je nu alvast kaarten.

Sweeney Todd, 20 mei t/m 20 juni in Het Zonnehuis.

Het beste internationale muziektheater festival

Operadagen Rotterdam staat in binnen- en buitenland bekend als het meest vooruitstrevende festival op het gebied van muziektheater. Niet voor niets won het festival diverse internationale prijzen.

Hoogtepunten van deze editie: Carmina Slovenica met Toxic Psalms op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei,  Aquasonic op vrijdag 27 mei en Parsifal – The Grand Opera 20 t/m 22 mei met het talentvolle Club Gewalt onder regie van Arlon Luijten.

20 t/m 29 mei, Operadagen Rotterdam, diverse locaties in Rotterdam

Operdagen Rotterdam 2016 programma Toxic Psalms

Druk muzikaal weekend

Met de start van Operadagen Rotterdam, de première van Sweeney Todd én fetisj party Ravage (zie onder) wordt het lastig kiezen dit weekend. Maar wil je een gegarandeerd goede avond, dan ga je natuurlijk naar een van de twee concerten van Radiohead.

LiveLikeTom’s Eric is al sinds de jaren ‘90 fan van de band, die deze zomer op diverse festivals te zien is. Maar ook hier geldt: speel je liever op zeker, dan ga je ongeacht het weer naar de Heineken Music Hall.

20 en 21 mei Radiohead in Heineken Music Hall

Leef je uit; het wordt een ravage!

Rotterdam heeft eindelijk een fetisj party buiten obscure plekken als The Moods en Cano. Dus als jouw spannende outfit gezien mag worden, ga je op 21 mei naar de beste gay club van Rotterdam voor Ravage, de nieuwe all fetish party van Rotterdam.

21 mei vanaf 22.00: Ravage (18+) in Ferry , koop hier je tickets

ravage gay party rotterdam ferry fetish

3x raden…

Meedogenloze actiefilms komen tot leven in het unieke theatergenre van The Young Gangsters. Deze jonge honden van de Nederlandse theaterwereld zijn al jarenlang een succes op festivals.

Met hun voorstelling ‘Guess who’s back’ staan ze eind deze maand in Rotterdam en LiveLikeTom interviewt binnenkort hoofdrolspeler Rutger Remkes (oa A’dam E.v.a.).

Guess who’s back van The Young Gangsters, 30 mei t/m 4 juni in de Rotterdamse Schouwburg.

young gangsters rutger remkes guess who's back

Wat ga jij doen deze maand? Deel je tips hieronder!